joi, 28 mai 2009

why men love bitches

o carte super tare cu care sunt intru totul de acord.subtitlul este f explicit:"from doormat to dreamgirl” (de la pres de sters picioarele pina la fata de vis).v-o recomand,desi sunt destul de sceptica in privinta efectului ei,in sensul k citim,admitem,dar continuam sa ne prostim.(femeile in general,miloagele in special)..
e foarte placuta si pe mine m-a amuzat(nu mai mult dkt intamplari reale pe kre le aud despre diferite fete,si tokmai de aia nu imi permit sa contrazik niciun barbat knd zike "femeile sunt proaste".pt k intr`adevar sunt cate unele kre fak anumite gesturi si anumite "plecaciuni" de-ti sta mintea`n lok...ei...eu pe alea le numesc pur si foarte simplu' "sfidari la adresa femeii" si orikat m-as chinui sa le inteleg nu pot...dar ma rog...fiecare(barbat) face ce vrea cu viata ei!
sunt mii de pasaje in kartea aia unde se demonstreaza k daca nu faci figuri si nu devii o provocare pentru omul de care te-ai indragostit, sansele ca el sa fie inrobit de dragoste sunt minime.ca, daca iti faci programul in functie de un barbat, daca toate planurile si conceptiile tale se invartesk in jurul toanelor lui, daca ai exces de zel in a-i implini toate nazuintele, pierzi enorm.
greseli clasice ale femeilor topite dupa un barbat - acum rezum, in mare, ideile cartii: in primul rind, daca se citeste pe fata ta ca nu poti trai fara el, te-ai ars.el e amabil (in cel mai bun caz) si se preface ca apreciaza dragostea ta neconditionata, insa in simburele mic al gindului sau, casca de-i trosnesc falcile. Bun, esti lata dupa el, pai acum el cu ce se mai ocupa, ce-are de cucerit? Va esua in fotbal, asta in cazul fericit, fiindca macar acolo exista surprize si batalia din Liga Unu e inca torida.Alta eroare fatala (favorita mea): iti mulezi programul dupa el, tu faci ce vrei numai pina-n momentul in care, in sfirsit, te suna. Daca el vrea ceva, fereasca Sfintul sa zici “nu pot”. alergi sugrumata unde vrea el, cind vrea el, daca vrea el.o greseala cumplita - si asta nu din orgoliu, ci pur si simplu din punctul de vedere al strategiei relatiilor. Zice autoarea, in carte (citez din memorie): daca el te suna la miezul noptii, fiindca i s-a facut chef de sex sau, ma rog, de-o companie fara complicatii, tu lasi tot si fugi noaptea la el.e ca si cum ai avea pe masina un semnal luminos cu “We Deliver”, ca firmele de pizza.
nu mai povestesk din carte,va las s`o cititi;pt k incepind cu mine si continuind cu mai toate femininele din jurul meu, pacatuim toata viata incercind sa convingem un barbat ca il iubim, ca si cum asta ar fi drama lui, ca nu ne crede. Yeah, right.
Vad cite-o femeie care isi lasa balta prietenii, intr-o simbata seara, desi acceptase sa iasa cu ei in oras, fiindca la 23.45 a dat iubitul bip si ea, ravasita de atita dragoste din partea lui, l-a sunat inapoi si s-a repezit, concomitent, la un taxi, sa mearga acolo unde o cheama dinsul. Stiu femei care refuza oferte, calatorii de afaceri, invitatii, distractii, numai ca sa nu-l scape pe el din ochi, sa nu cumva sa vrea el taman atunci sa mearga undeva, s-o cheme la el, si ea sa fie, Doamne fereste, plecata la New York sau la Paris - ce dezamagire oribila, ce ghinion ar fi sa stai tolanita intr-un hotel din Miami, cind iubitul tau (care nu ti-a mai spus ceva cit de cit dragut de-o saptamina) te cheama in sfirsit sa te dezbrace un pic…Femeile au senzatia k, daca se dau peste cap sa alimenteze toate nazuintele unui barbat, isi sapa, incet si sigur, drum spre inima lui. O aberatie. un barbat caruia ii ierti orice, ii oferi orice, ii gatesti orice si-i promiti orice va continua in acelasi ritm ingrat si in esenta profitor sentimental, chiar daca isi manifesta, ipocrit, remuscarile. Femeilor le e teama sa creeze incertitudini intr-o relatie. nu vor ca barbatul din viata lor sa le suspecteze de nimic imoral, pasamite vor k el sa doarma linistit, cu falca infundata, fara nicio grija, in fulgii pernei. Pai da, si reversul acestei stari de puf mental va fi insasi moliciunea relatiei. Femeile nu inteleg k un barbat caruia nu-i coci inima nu va face niciun efort sa le asigure de dragostea lui chioara. Pentru ei, prezinti interes numai (sau, ma rog, mai ales) atunci cind simt ca te pot pierde.eu nu vreau sa imping pe nimeni catre nimic acrobatic,dar dk ash fi ca fetele pe kre le descrie autoarea,m-as intreba atat:knd a fost ultima oara cand i-am spus "nu".femeia crede k, daca reuseste sa cocoloseasca un barbat (nimic mai usor pe lume), el va fi sedus de bunatatea ei si o va compara, excitat, cu fostele lui iubite (toate niste vipere). Dar, culmea, desi el le birfeste pe fostele lui si sustine k i-au mincat sufletul si l-au dezamagit si l-au inselat, tot catre ele isi indreapta suspinele nostalgice(garantez,din proprie experienta).Daca imi da kineva exemplu de vreo iubire memorabila in care femeia se manifesta ca o oaie cu ochi blegi si lina calda, eu renunt la orice idee si va las sa-mi trageti si doua,trei palme k sa ma trezesk.
Dar pina atunci, hai sa evitam relatiile astea...

Un comentariu: